Velkommen til Olaussen Elite Cup: Redder lokal fotballcup – trår til som hovedsponsor

Olaussens Metall-sjef Kjell Sternhoff har et stort hjerte for ungdomsfotball. Da elitecupen til SK Vard stod uten hovedsponsor, trådde den lokale bedriften til. 29. september ønskes det velkommen til «Olaussen Elite Cup»!

 

– Jeg syntes det var for ille om ungdommene skulle miste cupen sin, så da var det bare å trå til, sier Kjell Sternhoff smilende.

Viktig formål

Cupen, som går av stabelen i Idrettsparken på Skeisvang 29. september-1. oktober, inkluderer intense kamper med motstand en ellers ikke møter i serien, inspirasjon, kniving om Olausen Elite Cup-tittelen, sosialt samvær og etablering av vennskapsbånd.

– Den sosiale biten er vel så viktig som den sportslige. Barn og unge er fremtiden, vi må ta vare på dem, sørge for at de føler seg trygge, inkludert og sett. Gode møteplasser og aktiviteter er et must, og der kommer de lokale fotballcupene inn. Det er en glede å være med å bidra, sier Kjell Sternhoff.

Takknemlig klubb

Sportsklubben Vard takker sin gamle hovedsponsor Bauge Auto for mange års støtte, og uttrykker stor takknemlighet og glede for å ha fått Olaussens Metall med på laget.

– Vi er stolte av å kunngjøre vår elitecup sin nye hovedsponsor, Olaussens Metall, som bringer frisk energi til vår ungdomsfotballturnering. Dette er en spennende tid for Olaussen Elite Cup, og vi gleder oss til å vise frem det beste av ungdomsfotballen - nå og videre i årene fremover, uttaler de på sin Facebook-side.

Den tradisjonsrike fotballklubben lover en fullskala cupopplevelse, med kafé-servering både inne og utenfor Vard-hallen, godt besøk utenbysfra, og liv og røre både på og utenfor banene.

– Jeg gleder meg veldig. Det er lite som er mer givende enn å se ekte fotballglede blant barn og ungdom, smiler Kjell.

 

Samfunnsansvar og frivillighet

Olaussens Metall – med eier og daglig leder, Kjell Sternhoff i spissen, tar samfunnsansvaret på alvor, og mener lokale bedrifter som har muligheten bør støtte opp om lokale initiativ. Kanskje særlig de som berammer de unge og de svakeste i samfunnet.

– Helt klart, og vi kan alle bidra – i en eller annen skala, nikker Kjell, som også selv har lagt ned sine utallige timer som frivillig i lokalfotballen – blant annet som trener. Han er også frivillig på andre arenaer i dag, som for Røde Kors og Fellesverket.

– Tiden vår er også verdt noe. Mye faktisk, for dem som trenger det. Tenk på hvor mange fantastiske frivillige som er involvert i idrettslagene. Cuper som Olaussen Elite Cup blir ikke til, uten at de klubbansatte får hjelp fra foreldre og andre som bidrar med tiden sin. De fortjener honnør, og det er fint å kunne være med å legge til rette for at fine cuper som dette får leve videre, kommenterer Sternhoff.

– Akkurat som i fotballen, krever suksess i metallindustrien dedikasjon, presisjon og hardt arbeid. Olaussens Metall sin støtte er essensiell for å dyrke unge talenter og forsterke fellesskapet, og vi er glade for å ha dem som partner. Sammen skal vi heve cupen til nye høyder de neste årene - som Olaussen Elite Cup, uttaler SK Vard på sine nettsider.


Tusen takk, alle sammen!

Haugesund Høyre sin kandidat nummer 45, Kjell Sternhoff havnet på en fin 6. plass på lista under årets kommunevalg. – Jeg er uendelig takknemlig, og veldig klar for en ny periode i bystyret, sier Kjell.

Det ble naturligvis spennende på valgdagen, 11. september, men ikke for spennende. Høyre lå tidlig svært godt an på målingene, og endte som kjent på 30,4 prosent.

– Vi har et veldig sterkt lokallag og hadde troen på et godt valg. Heldigvis gikk det akkurat som vi håpet. Jeg er svært takknemlig for alle stemmer og slengere jeg har fått. Tusen takk til alle dere som har vist meg tillit, sier Kjell.

Høyre har nå sikret seg 15 mandater i Haugesund bystyre, og går i koalisjon med Venstre, Frp og Pensjonistpartiet.

Kjell Sternhoff har stor tro på samarbeidet.

– Dette kommer til å bli så bra, jeg har sterk tro på dette samarbeidet. Vi lover å jobbe på og gjøre vårt beste for at Haugesund skal bli den beste byen å bo i – for både unge og eldre, nikker han.

 

Fra ord til handling

Kjell har vokst opp i en familie som er opptatt av det lokale næringslivet og setter Høyre høyt. Han brenner for de svake i samfunnet og er blant annet fokusert på inkludering, psykisk helse, rusproblematikk, forebyggende helsetjenester og eldreomsorg. Nå ser han frem til en ny periode i bystyret – der han kommer til å jobbe for nettopp disse tingene.

– Jeg er tilhenger av å få ting gjort. Gjøre ord om til handling. Selv om en må ha tålmodighet når en er politiker, så er det mulig å jobbe på for å få realisert ting, fastslår han.

En annen sak som står Kjells hjerte nær, er frivilligheten. Han har selv vært fotballtrener i en årrekke og er frivillig på flere arenaer den dag i dag.

– Jeg elsker byen min – og ønsker det beste for alle som bor her.

Som folkevalgte har vi et ansvar – et ansvar for å se og lytte til byens innbyggere, bygge broer mellom alle politiske partiene - og finne ut hvor vi kan og må legge fokuset for å bygge Haugesund for fremtiden, kommenterer Kjell Sternhoff.

 

Med innbyggerne i fokus

I likhet med resten av Høyre-gruppa, ser Kjell frem til fire år med Nils Konrad Bua i ordførersetet.

– Nils Konrad kommer til å bli en svært god ordfører. Han har stor kapasitet, mye kunnskap og bryr seg veldig om innbyggerne. Han ser folk, og er flink til å få ting til å skje. Rett og slett en veldig fin fyr, roser Kjell.

Under valgkampen har Bua, Sternhoff og flere andre i blå drakt, flagget de samme hjertesakene og prioriteringene. De er skjønt enige om å fortsette å sørge for at Haugesund er en god by å bo i – for alle.

– Vi skal fortsette den gode jobben innenfor rusproblematikk, psykisk helse og eldreomsorg. Det skal være godt å leve i byen vår – ung som gammel – og uansett utgangspunkt. Vi trenger gode omsorgstilbud over hele linja, et effektivt og tilstedeværende helsevern – og trygge møteplasser, særlig for de unge. Ellers vil vi jobbe for å utvikle byen. Vi skal fremstå som en fremoverlent, innbydende og gjerne litt urban by. Vi skal jobbe for - ikke bare de store, men også de små tingene – som tross alt betyr mye for innbyggerne våre. Vi er folkevalgte, det er viktig å huske på, avslutter en svært fornøyd Kjell Sternhoff.

 

 

 

 


Foreviger Spleisaksjon-suksess: Kjell Sternhoff tatoverer seg for Fellesverket

«100.000 skritt for Fellesverket» og Spleis-aksjonen for å redde det viktige nistepakketilbudet, ble en braksuksess. Innsamlingsmålet ble doblet – og nå foreviger initiativtaker Kjell Sternhoff suksessen med en tatovering.

– Nå har jeg sagt det. Tatovering blir det, sier Kjell Sternhoff med et stort smil.

Tur-retur Haugesund-Skudenes

Da det ble kjent at nistepakkeutdelingen til Fellesverket i Haugesund, skulle reduseres fra tre til én servering i uka, tok Olaussen-sjef og Høyre-politiker Kjell Sternhoff affære. Sammen med Gustav Rugtveit i Enkon Varmepumper startet han en Spleis-aksjon, der målet var å få inn 150.000 kroner – og dermed redde tilbudet ut sesongen.

På slutten av Spleis-perioden, bestemte Christoffer Sternhoff og Marius Fiskaaen, som begge jobber i Olaussens Metall seg for å få inn de siste kronene ved å gå 100.000 skritt for saken. De fikk sponsorer til å betale for hvert skritt de tok, og da de torsdag 24. august, ankom Fellesverket i sentrum, etter å ha gått tur-retur Haugesund-Skudeneshavn, hadde de bikket langt over målet på 150.000.

– Så har det bare rent inn etter det. Dette er helt fantastisk, for en giverglede. Nå kan Fellesverket fortsette det svært viktige tilbudet sitt – også lengre enn ut året, sier Kjell Sternhoff.

Takknemlige og letta

Frivilligkoordinator i Fellesverket, Monica Utne og frivillig Hege Larsen trodde knapt sine egne øyne da de så hvor mye Kjell Sternhoff og kompani hadde klart å samle inn for å redde det viktige nisepakketilbudet.

– Dette hadde vi aldri sett for oss. Engasjementet og ønsket om å bidra, er helt utrolig. Vi setter stor pris på det – og det gjør også ungdommene, sier de to.

Det er Røde Kors som står bak den nasjonale satsingen Fellesverket – som gir gratis aktivitetstilbud for alle fra åttende klasse til 25 år.

Et av de populære og viktige tilbudene til Fellesverket Haugesund er altså nistepakkeserveringingen hver uke.

– Dette tilbudet betyr mye for veldig mange ungdommer. Flere tar bussen innom Fellesverket før skolen for å få med seg en matpakke. Og det handler ikke bare om selve maten, men også det å bli møtt med et smil, noen som sier god morgen til deg og ønsker deg en fin dag. Disse tingene er heller ikke en selvfølge for alle, sier Hege, som har vært frivillig i mange år.

Lover blekk

Da Monica og Hege traff Kjell dagen etter gåaksjonen til Skudenes, der Kjell forøvrig var med på «sjarmøretappen» fra flyplasskrysset på Avaldsnes, vanket det tårer, klemmer og overlevering av ei gul «ledertrøye».

– Det var disse vi gikk i, forteller Kjell, og viser frem ei trøye dekket av sponsorlogoer, før han rekker den til Monica.

– Nå er den din, sier han.

Midt på brystet på trøya pryder den største logoen, som sier «100.000 skritt for Fellesverket».

– Det er denne jeg skal tatovere, sier Kjell.

Hvor på kroppen Fellesverket-innsamlingen skal havne, har han ikke helt landet på enda.

– Dette hadde vi heller ikke forventet, sier Hege og Monica lattermildt.

 

Viktige frivillige

At Fellesverket-gjengen er takknemlige for Kjell sitt initiativ, legger de ikke skjul på. Og driven til Olaussen-sjefen stopper ikke. Han har også meldt seg som frivillig på Fellesverket, og fått flere med seg.

– Blant andre sønnen min, Christoffer. Det er jeg stolt over, sier Kjell.

– Helt fantastisk. Vi trenger flere midler for å beholde tilbudene våre – og vi trenger alltid flere frivillige. Vi har mange tilbud og arrangement hver uke, og det må mange hender til. I tillegg er det veldig fint med variasjon i de frivillige. Ulike bakgrunner, yrker, alder, kulturer osv., styrker tilbudet til ungdommene. Det er bare å ta kontakt, avslutter Monica Utne med den gule ledertrøya i hendene.