Tar bærekraftsansvaret på alvor: Olaussens Metall gjenvinner 95 prosent!

Olaussens Metall har sterkt fokus på miljø og tar bærekraftsansvaret på alvor. De gjenvinner hele 95 prosent – og gir nytt liv til det som ellers ville blitt kastet.

– Hver dag jobber vi for å gjenvinne mest mulig. Kapp, spon og annet kan smeltes om og få nytt liv som foringer og deler, forteller eier og daglig leder på Olaussens Metall, Kjell Sternhoff.

Skal vi nå FN sine bærekraftsmål innen 2030, så må det endring og bevisstgjøring til, mener den engasjerte bedriftseieren. For å stoppe klimaendringene, må hver enkelt person og bedrift gjøre sitt.

– En massiv dugnad kreves og hvert eneste lille bidrag teller, poengterer Sternhoff.

Samler inn skrap

Det var i 2015 at verdenssamfunnet samlet seg om 17 bærekraftsmål. Alle medlemslandene til FN forpliktet seg til å jobbe for å nå målene innen 2030, også Norge. Ett av punktene er som kjent å stoppe klimaendringene. Skal en få til det, kreves en massiv dugnad, der hvert minste lille bidrag teller.

– Vi må se på oss selv, finne ut hva og hvordan vi kan bidra. Dette har vi i tankene hele tiden hos Olaussens Metall. Vi er stolte av å kunne si at vi gjenvinner hele 95 prosent, sier Sternhoff.

I tillegg til å gjenvinne eget restlager, tar Olaussens Metall imot andres «skrap», og betaler for å gi det nytt liv.

– Ja, om du har gammelt skrap liggende hjemme, som kapp eller spon av bronse, gjenstander av messing, kobber eller bly, så tar vi gledelig imot det.

Det er bare å komme opp til oss og levere. Vi lager nye ting av det, slik at det kommer til nytte igjen, forteller Kjell Sternhoff.

Gjemte skatter

En tenker gjerne ikke over det, men de fleste av oss har ting liggende hjemme som vi ikke bruker, eller har glede av lengre. Det kan lønne seg å ta en kikk i skuffer og skap.

– Det gjemmer seg ofte mange gjenstander i hjemmene til folk, som de har stuet bort, og som heller kan tjene nye formål, nikker Sternhoff.

Han forteller videre at det er mange som har benyttet seg av tilbudet til Olaussens Metall gjennom årene, og at de håper det fortsetter.

– Det er bare å ta turen oppom oss i lokalene våre i Ørpetveitvegen på Raglamyr. Hjertelig velkommen, smiler han.

Utviklingspolitikk

I tillegg til å være sjef på Olaussens Metall er Kjell Sternhoff engasjert lokalpolitiker i Haugesund Høyre. Han mener en best vil kunne bidra til å nå bærekraftålene med god utviklingspolitikk.

– Vi må holde på – og gjerne trappe opp engasjementet. Målet vårt i Høyre er å øke effekten av den hjelpen vi gir. Det er viktig at utviklingshjelpen bidrar til varig vekst og stabilitet. Så må en større del av utviklingshjelpen gå til å møte grenseoverskridende utfordringer, som migrasjon, politisk ustabilitet – og ikke minst klimaendringer, avslutter Kjell Sternhoff.

 

Privacy Preference Center