Olaussens Metall satser på anoder – og er klar for havvindeventyret!

Om det er anoder til verft, subseautstyr, skip, båter eller annet. Olaussens Metall har slått seg opp stort på anodeproduksjon – og kan levere det meste. Nå er den lokale bedriften mer enn klar for havvindeventyret.

– Det er en utrolig spennende tid vi har foran oss. Haugalandet er klart for å ta en sentral rolle i fornybar- og havvindeventyret. Vi i Olaussen fokuserer sterkt på anoder gjennom satsingen vår «Anodes», og er klare for å levere det som trengs i både etableringsfasen og i årene som kommer, sier Kjell Sternhoff som er eier og daglig leder i Olaussens Metall.

Store ting på gang

Det er store ting på gang i vår region, og som kjent har norske myndigheter lyst ut de to første havvindområdene. Sørlige Nordsjø II, der det skal brukes bunnfaste vindturbiner og Utsira Nord, der det skal utvikles flytende havvind. Fremtidens havvindteknologi er i anmarsj, og lokale aktører ønsker å posisjonere seg. Også bedrifter som kan levere utstyr underveis i havvindsatsingen, er på ballen, og blant dem er altså Olaussens Metall.

– Det er viktig for oss å være synlige her. Næringen må vite at vi kan levere det som trengs innenfor anode-feltet. Og med tanke på fornybarfokuset, er det viktig å velge riktig korrosjonsbeskyttelse – slik at verdiene får lengst mulig levetid, kommenterer Sternhoff.

Vil bli en ledende nasjon

Flytende vindturbiner, som planlegges utenfor Utsira, er enda ikke bygget ut i storskala noe sted i verden. Norge – og Haugalandet har som mål å ta en slags pionerposisjon på havvindfeltet. Målet er at produksjonen skal gå fra 0 til 30 GW innen 2040. For å realisere det enorme potensialet innen norsk havvind, trengs det naturligvis spisskompetente leverandører fra alle deler av verdikjeden, hele veien fra produksjon og inspeksjon til vedlikehold og drift.

– Vi er klare!, sier Kjell Sternhoff momentant.

– At det vil dryppe på flere lokale her, er veldig positivt. Vi har utrolig mange dyktige folk og gode bedrifter på Haugalandet, og målet må jo være at så mye som mulig av jobb, drift og vedlikehold faller på disse, sier han.

 

Klar for alt

Gjengen på Olaussen er opptatt av å bistå kunden, sørge for at det blir så kostnadseffektivt som mulig, og at en har miljø og bærekraft med seg i mente.

– Vi er med kunden gjennom prosessen og tilpasser løsninger etter dens spesifikke behov, nikker Sternhoff.

Olaussen-sjefen er klar på at alle oppdrag og bestillinger er aktuelle. Hos Olaussens Metall sier de nemlig aldri nei.

– Her får en alltid ja. Og jeg sier som jeg alltid gjør; mirakler utfører vi omgående. Det umulige tar bare litt lengre tid.

 

Privacy Preference Center