Marius (23) hadde signert for Equinor – valgte Olaussens Metall istedet

I dag har Marius Fiskaaen travle dager i rollen som logistikkleder på Olaussens Metall. For seks år siden begynte han som lærling i det lokale familieselskapet. Et valg den ambisiøse, unge mannen aldri har angret på.

 

– Jeg hadde allerede signert lærlingkontrakt med Equinor, men så spurte de fra Olaussens Metall om jeg ikke ville komme på intervju. Jeg tenkte at jeg ville få flere muligheter her, og stige raskere i gradene – så jeg takket ja, forteller Marius.

Ble leder

August 2020 tok han fagbrev, under ledelse av Trond Sternhoff, som da styrte logistikkavdelingen. Etter ett år på støperiet, gikk Marius tilbake til sin først uttenkte avdeling, og overtok raskt som logistikkleder.

– Men selv om jeg nå har ansvar innen mitt eget fagfelt, funger jeg – i likhet med de fleste andre her, som potet. Og det trives jeg med. Jeg liker at vi alle drar lasset sammen og trør til der det trengs, smiler Marius.

Daglig leder og eier, Kjell Sternhoff, legger ikke skjul på at han setter stor pris på Marius og resten av den yngre garde – som har inntatt Olaussens Metall. Han ser det som en fordel at erfarne og yngre, sulte krefter jobber side om side.

– Vi vet at bedriften er i gode hender, den dagen vi eldre må gi oss, nikker han, og roser Marius for iveren og iherdigheten hans.

– Han lærer fort, er sulten, og var tidlig klar for å stige i gradene, kommenterer Sternhoff.

Kollektivboer

I rollen som logistikkleder sørger Marius for at varene Olaussens Metall selger kommer seg fra A til B. Naturligvis til rett tid. Han har også kontroll på vedlikeholdet – og legger ikke skjul på at han liker struktur og orden.

– Så gjør jeg som nevnt også andre ting iløpet av arbeidsdagene. Jeg trives godt med variasjonen her; om jeg er på lageret, kjører eller er med på møter og seminarer, sier 23-åringen.

At han besitter mer enn ett ryddig gen, kommer godt med i «kollektivet», der han bor sammen med kollega, Christoffer Sternhoff og felles kompis, Gustav Rugtveit.

– Jeg står for en god del av ryddingen i «Felleskompaniet» ja, smiler Marius.

I tillegg til å være samboere har de tre vennene en felles interesse for «business». Marius driver sitt eget vaktmesterfirma og er på vei inn som medeier i et importfirma. I tillegg leier han ut eiendom.

– Olaussens Metall er hovedprioriteringen min. Jeg ser for meg å flytte inn i «kontorfløyen» på sikt, og være med å føre bedriften videre sammen med Christoffer den dagen han overtar etter sin far, Kjell. Et fagbrev innen salg blir det også kanskje på veien. Men det er fint å kunne tjene penger på investeringer og eiendom utenom. En god buffer som sørger for at du har trygghet og kan investere videre – eller finne på ting som gir deg glede – er ikke feil, sier Marius.

 

Sosialt anlagt

Han kommer fra Norheim – men karakteriserer seg som haugesunder. Er storebroren til Noah, Isak og Milian – og trives desidert best i sosialt lag.

– Broren min, Noah er lærling hernå, og tvillingbroren hans, Isak har vært hjelpearbeider her, forteller Marius.

På fritiden er han av det aktive slaget. Etter å ha spilt fotball siden barndommen, har 23-åringen nå lagt fotballskoene på hylla og byttet ut svette leggbeskyttere.

– Jeg er opptatt av å holde meg i form og trener på treningssenter, nikker Marius.

De ledige timene han har utover arbeidsdagen tilbringes aller helst sammen med andre. Marius lader best i plenum.

– Jeg er ikke glad i være alene. Jeg har alltid vært veldig sosial, og ser nok for meg å alltid bo sammen med noen andre. Og heldigvis for meg, er det også veldig sosialt å jobbe i Olaussens Metall, avslutter en blid Marius Fiskaaen.

 

Privacy Preference Center