Har du lagt merke til at Amanda har slanket seg?

Olaussen Metall har vært stolt produsent av Amanda-statuetten siden opprinnelsen, i 1985. Men har du merket at den trinne damen har minket midjemålet siden oppstarten, og vet du hvorfor?

«Jeg har hatt i mine arme forskjellige deilige varme,
men ingen var dog så god og rund som Amanda i fra Haugeund», slik går deler av refrenget i den kjente og kjære sangen «Amanda fra Haugesund». En rund og trinn dame som er god å holde rundt.
Det er hun fortsatt, dog litt smalere over midjen og litt lettere i vekta.

Derfor er hun slankere

Olaussen Metall har med stolthet levert Amanda-statuetten siden 1985. Siden da har hundrevis av prisvinnere under Den norske filmfestivalen, fått med seg en statuett hjem.
-Det er en ære for oss å få lov til å produsere Amanda-statuetten hvert eneste år. Det har blitt noe Olaussen er godt kjent for, sier eier og daglig leder, Kjell Sternhoff.
Ser en på den første Amanda-statuetten og den som blir levert i dag, så er de litt ulike. Dagens Amanda er mer bronsefarget – og hun er mindre.
-Vi måtte rett og slett slanke henne. Den originale veier sju kilo, og en gang en statuett på foten til Liv Ullman. Hun skal ha bristet tærne, forteller Kjell.

Et takknemlig oppdrag

Selv om Olaussen Metall driver stort innen handel og import, og har støperi og maskinegingsavdeling, er de kanskje like kjent for nettopp Amanda-statuetten.
-Det er litt morsomt egentlig. Det er jo en så veldig liten ting oppi alt annet vi driver med. Men samtidig en veldig kjekk ting å få bidra med. Den norske filmfestivalen er viktig og det er også Amanda-statuetten. Vi kommer til å levere utgaver av Norges heteste dame i lang tid fremover, sier Sternhoff blidt.

Privacy Preference Center