Går 100.000 skritt for Fellesverket

Olaussens Metall og Enkon Varmepumper er i sluttspurten av en Spleis-aksjon for å redde matpakke-tilbudet til Fellesverket. Torsdag går et par spreke ansatte 100.000 skritt for å oppnå innsamlingsmålet.

Manglende økonomi gjør at nistepakketilbudet til Fellesverket i Haugesund allerede fra nå i høst blir redusert fra tre serveringer i uka til én.

Dette gjorde at Olaussens Metall ved Kjell Sternhoff og Enkon Varmepumper ved Gustav Rugtveit satte i gang en Spleis-aksjon for å redde matpakke-tilbudet ut året. 150.000 kroner er summen som må til.

Nå er omlag 110.000 kommet inn fra nesten 50 generøse givere. For å få inn siste rest går Christoffer Sternhoff og Marius Fiskaaen fra Olaussens Metall, og Stian Alvseike fra Kystdesign 100.000 skritt.

– Vi skal gå fra Olaussens Metall til Skudeneshavn og derfra til Fellesverket i Haugesund sentrum. Dette skjer på torsdag, og vi kommer til å begynne å gå ved midnatt, slik at vi er fremme ved Fellesverket rundt 15:00 på ettermiddagen. Det blir ei hard natt, men det er motiverende at det går til en god sak, sier Christoffer.

 

Viktig tilbud

Det er Røde Kors som står bak Fellesverket – et gratis aktivitetstilbud for alle mellom 13 og 25 år. Fellesverket i Haugesund åpnet dørene i august 2021, og er nå størst i Norge.

Målet med Fellesverket er å gi ungdom en møteplass der de først og fremst kan få være ungdom. Oppleve et felleskap der de kan føle seg hjemme, møtes og henge, lære og mestre.

Et av tilbudene til Fellesverket er gratis nistepakke. Tre dager i uka kommer rundt 70 ungdommer innom lokalene i Haugesund sentrum for å benytte seg av tilbudet.

– Dette er et altfor viktig tilbud til at vi kan sitte og se på at det raseres, sier eier og daglig leder i Olaussens Metall, Kjell Sternhoff.

Spleis-aksjonen har engasjert alle hos Enkon og Olaussen. Og det har blitt viktig for dem å komme i mål med summen som kreves.

– Helt klart. Når vi nå går de 100.000 skrittene er målet å få med så mange sponsorer som mulig. Vi har allerede fått inn noen og håper selvsagt på enda flere. Ingenting hadde vært bedre enn om vi fikk inn enda mer enn de 150.000, jo mer som kommer inn jo lengre får ungdommene på Fellesverket beholde det gode tilbudet sitt, sier Marius.

 

Slik sponser du

En kan når som helst støtte opp om Spleisen ved å gå inn her:

www.spleis.no/redd-fellesverket-nistå

Ønsker en å sponse gåturen til Skudenes på torsdag tar en kontakt med Marius hos Olaussens Metall på: marius@bronze.no, innen tirsdag 22. august.

– En gir mellom fem og ti øre per skritt. Det vil si mellom 5.000 og 10.000 kroner. De som har sponset over 5.000 kroner enten direkte til Spleisen eller til gåturen får også logoen sin trykket på klærne vi går i på torsdag.

De unge mennene som er sporty nok til gå Haugesund-Skudenes tur-retur, kommer til å oppdatere publikum på sosiale medier underveis. De legger også ut etappen på treningsappen Strava.

– Her skal alle som ønsker det kunne følge med underveis, sier Christoffer.

 

Gir bort varmepumpe

Når de er i mål ved Fellesverket torsdag ettermiddag håper innsamlerne naturligvis å ha fått inn hele summen på 150.000 kroner. I tillegg vil det bli utdelt en varmepumpe til en verdi av 25.000 kroner. Denne blir overrekt av Enkon Varmepumper til en heldig Spleis-giver.

– De som gir over 100 kroner til Spleisen iløpet av torsdagen den 24. august, innen klokken 15:00, er med i trekningen. Og vinneren blir trukket når vi er i mål ved Fellesverket, forteller Marius og Christoffer.

De minner om at de som gir denne dagen og ønsker å være med i trekningen av varmepumpen, må huske å merke det når de donerer i Spleisen.

– Husk også navn, slik at vi vet hvem vi skal kontakte når varmepumpa skal utdeles, sier Marius.

Olaussen-gutta håper at folk kommer til å møte opp ved Fellesverket på torsdag, og at så mange som mulig både sponser løpet og aksjonen.

– Dette går til en veldig god sak, og et tilbud som er svært viktig for mange unge. Vi er veldig glade for å kunne hjelpe, avslutter de.

Privacy Preference Center