Foreviger Spleisaksjon-suksess: Kjell Sternhoff tatoverer seg for Fellesverket

«100.000 skritt for Fellesverket» og Spleis-aksjonen for å redde det viktige nistepakketilbudet, ble en braksuksess. Innsamlingsmålet ble doblet – og nå foreviger initiativtaker Kjell Sternhoff suksessen med en tatovering.

– Nå har jeg sagt det. Tatovering blir det, sier Kjell Sternhoff med et stort smil.

Tur-retur Haugesund-Skudenes

Da det ble kjent at nistepakkeutdelingen til Fellesverket i Haugesund, skulle reduseres fra tre til én servering i uka, tok Olaussen-sjef og Høyre-politiker Kjell Sternhoff affære. Sammen med Gustav Rugtveit i Enkon Varmepumper startet han en Spleis-aksjon, der målet var å få inn 150.000 kroner – og dermed redde tilbudet ut sesongen.

På slutten av Spleis-perioden, bestemte Christoffer Sternhoff og Marius Fiskaaen, som begge jobber i Olaussens Metall seg for å få inn de siste kronene ved å gå 100.000 skritt for saken. De fikk sponsorer til å betale for hvert skritt de tok, og da de torsdag 24. august, ankom Fellesverket i sentrum, etter å ha gått tur-retur Haugesund-Skudeneshavn, hadde de bikket langt over målet på 150.000.

– Så har det bare rent inn etter det. Dette er helt fantastisk, for en giverglede. Nå kan Fellesverket fortsette det svært viktige tilbudet sitt – også lengre enn ut året, sier Kjell Sternhoff.

Takknemlige og letta

Frivilligkoordinator i Fellesverket, Monica Utne og frivillig Hege Larsen trodde knapt sine egne øyne da de så hvor mye Kjell Sternhoff og kompani hadde klart å samle inn for å redde det viktige nisepakketilbudet.

– Dette hadde vi aldri sett for oss. Engasjementet og ønsket om å bidra, er helt utrolig. Vi setter stor pris på det – og det gjør også ungdommene, sier de to.

Det er Røde Kors som står bak den nasjonale satsingen Fellesverket – som gir gratis aktivitetstilbud for alle fra åttende klasse til 25 år.

Et av de populære og viktige tilbudene til Fellesverket Haugesund er altså nistepakkeserveringingen hver uke.

– Dette tilbudet betyr mye for veldig mange ungdommer. Flere tar bussen innom Fellesverket før skolen for å få med seg en matpakke. Og det handler ikke bare om selve maten, men også det å bli møtt med et smil, noen som sier god morgen til deg og ønsker deg en fin dag. Disse tingene er heller ikke en selvfølge for alle, sier Hege, som har vært frivillig i mange år.

Lover blekk

Da Monica og Hege traff Kjell dagen etter gåaksjonen til Skudenes, der Kjell forøvrig var med på «sjarmøretappen» fra flyplasskrysset på Avaldsnes, vanket det tårer, klemmer og overlevering av ei gul «ledertrøye».

– Det var disse vi gikk i, forteller Kjell, og viser frem ei trøye dekket av sponsorlogoer, før han rekker den til Monica.

– Nå er den din, sier han.

Midt på brystet på trøya pryder den største logoen, som sier «100.000 skritt for Fellesverket».

– Det er denne jeg skal tatovere, sier Kjell.

Hvor på kroppen Fellesverket-innsamlingen skal havne, har han ikke helt landet på enda.

– Dette hadde vi heller ikke forventet, sier Hege og Monica lattermildt.

 

Viktige frivillige

At Fellesverket-gjengen er takknemlige for Kjell sitt initiativ, legger de ikke skjul på. Og driven til Olaussen-sjefen stopper ikke. Han har også meldt seg som frivillig på Fellesverket, og fått flere med seg.

– Blant andre sønnen min, Christoffer. Det er jeg stolt over, sier Kjell.

– Helt fantastisk. Vi trenger flere midler for å beholde tilbudene våre – og vi trenger alltid flere frivillige. Vi har mange tilbud og arrangement hver uke, og det må mange hender til. I tillegg er det veldig fint med variasjon i de frivillige. Ulike bakgrunner, yrker, alder, kulturer osv., styrker tilbudet til ungdommene. Det er bare å ta kontakt, avslutter Monica Utne med den gule ledertrøya i hendene.

 

Privacy Preference Center