Feirer 95 år ved å gi 95.000 kroner til Demensforeningen!

Olaussens Metall feirer 95 år i år, og topper et år med sterkt fokus på samfunnsansvar med å overrekke en stor sjekk til Haugaland demensforening. – Dette er til stor nytte! uttaler Demensforeningen.

 

Pårørendekurs, informasjonsmøter, arrangement og aktiviteter for både demensramma og deres familiemedlemmer… Nasjonalforeningen Haugaland demensforening har nok å rekke over, og setter stor pris på at lokale bedrifter verdsetter den viktige jobben de gjør.

De gjør en så god og viktig jobb at de fortjener all støtte de kan få, sier eier og daglig leder i Olaussens Metall, Kjell Sternhoff.

– Vi har hele tiden fokuspå samfunnsansvaret, og mener at alle som har muligheten til det bør hjelpe. Det er fint å kunne bidra til at fine foreninger som Demensforeningen kan fortsette å gjøre en fantastisk jobb, kommenterer han.

Olaussen Metall feirer 95 år ved å overrekke en gavesjekk til Nasjonalforeningen Haugaland Demensforening. Fra venstre HMS-ansvarlig Trond Sternhoff, Torill Harneshaug, Bente Utvik og Cecilie Rullestad fra Demensforeningen og daglig leder Kjell Sternhoff i Olaussens Metall.

Sjekkoverrekkelse

Tirsdag 12. desember fant overrekkingen av sjekken på hele 95.000 kroner sted, i Olaussens Metall sine lokaler i Ørpeteveitvegen på Raglamyr.

– Siden vi fyller 95 år dette året, så tenkte vi det kunne være fint å slå på stortromma og gi nettopp 95.000 kroner til Demensforeningen, forteller Kjell.

Og da Haugaland demensforening mottok nyheten om pengegaven, ble de både glade og takknemlige.

– Vi takker hjerteligst, og vi vil gjøre vårt beste for å bruke gaven til nytte og glede for personer med demenssykdom og deres pårørende. Vi har allerede flere idéer om hva vi skal gjøre i tiden fremover, kommenterer leder Cecilie Rullestad.  

Gir motivasjon

Tidene endrer seg, vi lever lengre og antallet mennesker som lever med demens øker. I dag har over 100 000 personer denne diagnosen i Norge, og en anslår at antallet vil dobles iløpet av de neste 20 årene.

Også mange yngre blir rammet av demens. Rundt 2000 under 65 år har i dag lidelsen, og i tillegg kommer mørketallene. Tallet på pårørende er rundt 400 000.

Alle disse menneskene skal ivaretas, og utallige frivillige står på i ulike organisasjoner for å hjelpe – opplyse, støtte og bidra til en meningsfull hverdag.

Haugaland demensforening har mange å ivareta og setter stor pris på støtte fra lokalsamfunnet.

– Det er fint at Olaussens Metall ser at dette er en viktig sak, og at de gir oss anerkjennelse for arbeidet vi gjør. Det gir motivasjon til å fortsette, sier Torill Harneshaug, som har vært frivillig i foreningen i ett år og var tilstede under sjekkoverrekkingen.

 

 

 

 

 

 

 

Privacy Preference Center