– Dette er tiden for å velge lokal produksjon!

Aldri før har det vært gunstigere å handle norsk – og lokalt. Olaussens Metall opplever gode tider og slår et slag for de norske varene.

Vi lever i en tid der ytre påvirkninger setter stadig større krav og press på norsk produksjon. En situasjon som også gir nasjonale og lokale bedrifter mange fordeler. Ved Olaussens Metall slår de et realt slag for å velge – og produsere innenfor de norske landegrensene.

Viktig verdikjede

Sammen med de eksterne påvirkningsfaktorene, ser vi samtidig på tidenes svakeste norske krone, noe som medfører at prisen på de norske varene og tjenestene nå er lavere enn i mange andre land.

– Dette er tiden for å velge norsk. Heldigvis opplever vi gode tider hos mange bransjer lokalt, det samme gjelder Olaussens Metall. Det er vi glade for, sier daglig leder og eier Kjell Sternhoff.

Olaussens Metall omfatter handel og import, og har egen maskineringsavdeling. Hovedområdet deres er fremdeles bronse, og Olaussen kan skilte med det største bronselageret i Norge! Men de leverer også strengstøpt støpejern og produserer ulike anoder. For den tradisjonsrike familiebedriften er oppgangstidene på Haugalandet gull verdt.

– Det skjer utrolig mye spennenende i regionen vår for tiden, og fremtiden ser lys ut. Det er viktig at vi bygger opp om den lokale verdikjeden, kanskje særlig når vi skal jobbe videre med ulike energieventyr, da er det fantastisk at vi kan levere så mye kvalitet på Haugalandet – og at vi bruker hverandre, sier Sternhoff.

Unike kundeforhold

Det er ikke bare prisen som gjør norske varer ekstra gunstige for tiden. Sternhoff påpeker at en også får kvalitet, forutsigbarhet og trygghet med på kjøpet.

– Du får varer etter norsk standard, kortreist, miljøsparende, og produsert etter norske lover og regler. Alt godt dokumentert, sier han.

I tillegg skal en ikke glemme tette og gode kundeforhold. Å ta vare på solide relasjoner sitter i ryggmargen til Olaussens Metall og har stått høyt på prioriteringslista deres siden starten i 1928.

En skal ikke bare levere fra seg noe, og så er en ferdig med jobben.

– Vi tar vare på leverandører og kunder. Det er viktig å samarbeide. Vi tar stolthet i dette, og sier som vi alltid gjør; mirakler utfører vi omgående, det umulige tar bare litt lengre tid, kommenterer bedriftseier Sternhoff.

 

Lokale ringvirkninger

Olaussens Metall som holder til i Ørpetveitveien på Raglamyr, produserer og leverer fra lokalene sine i Haugesund. Den lokale verdien gir også uttelling arbeidskraftmessig, påpeker Kjell Sternhoff.

– Vi bygger arbeidsplasser og holder liv i en svært viktig bransje. Jo mer vi vokser, jo mer kompetanse behøver vi naturligvis også. Samtidig skaper vi lokale ringvirkninger. Vi jobber for å skape verdi for kundene våre, ivaretar dem og har fokus på fellesskapet. Vi kan alle gjøre en forskjell – og sammen er vi enda sterkere, avslutter eier og daglig leder i Olaussens Metall, Kjell Sternhoff.

 

Privacy Preference Center