Christoffer Sternhoff (26) er IT-sjef i familiebedriften: – Målet er ikke late dager, men frihet

«Kollektivet» Christoffer bor i, er ikke som de fleste. Hverdagen består av gode rutiner, forretningsutvikling – og selvsagt jobb. Den målretta 26-åringen er ikke fremmed for å overta familiebedriften Olaussens Metall en dag.

Han utdannet seg innen IT og hadde fast jobb i Stavanger. Men ambisjonene vokste utover fagfeltet hans, så Christoffer Sternhoff vendte istedet nesen hjemover og begynte å jobbe i familiebedriften, Olaussens Metall. Et valg han aldri har angret på.

– Jeg flytta hjem i desember 2019 og har jobbet her siden. Skal du holde tritt i IT-bransjen så må du virkelig være interessert, for det krever at du er på hele tiden. Ting er stadig i endring og utvikling. Jeg merket at interessen min ikke var helt der den burde være, og har alltid tenkt jeg ville drive med forretningsdrift- og utvikling. Siden jeg hadde en så fin mulighet her på Olaussens Metall, ble valget enkelt, forteller Christoffer.

Varierte dager

Han er sønn av eier og sjef Kjell Sternhoff, og synes det bare er fint å jobbe sammen med pappa og onkel Trond.

– Jeg har masse å lære både av dem og de andre flinke ansatte her. Jeg lærer for eksempel mye om salg av Stina Birkeland. Ingen dag er lik her, jeg hjelper til der jeg kan, og jeg får også i aller høyeste grad brukt datakompetansen min i jobben på Olaussen, sier Christoffer som er IT-ansvarlig i bedriften.

Han er midt i en digitaliseringsprosess på Olaussens Metall. Tidtrøytet arbeid, men givende likevel.

– Helt klart, det er noe av det kjekkeste jeg gjør her, nikker 26-åringen og legger til at også kundebesøk er noe av det som gir ham mest.

– Jeg er med i en del møter og vi reiser mye rundt og besøker kunder. Det er spennende å besøke andre bedrifter og se hvordan de driver. Det fint å kunne hente inspirasjon fra andre og implementere det i måten vi gjør ting på.

Anode-eventyr

Ett av områdene som Olaussens Metall virkelig har slått seg opp på er anodeproduksjon. Her har de travle dager med både å fremme det unike produktet sitt, og følge opp både potensielle og eksisterende kunder. Et spennende felt, opplever Christoffer.

– Vi øker stadig kompetansen vår på anode-feltetog har fullt fokus. Det skjer mye spennende både på Haugalandet og i landet ellers, der en vil få stadig større behov for anoder. Og vi er klare for å ta enda større markedsandeler. Det gjelder å sko seg for fremtiden, sier 26-åringen. 

At han er ivrig og ambisiøs merker en lett når en treffer Christoffer Sternhoff. Og han er ikke fremmed for å overta familiebedriften en dag.

– Det kan absolutt bli aktuelt det. Vi driver godt her, er gode på å følge med i tiden og utvikle oss. Så er det er utrolig fin gjeng som jobber her. En lokal bedrift som betyr mye for oss i familien, nikker Christoffer.

Målbevisst frihet

Han er den midterste i søskenflokken. Først kom Amalie, så Christoffer og til slutt Tina. Mye av barndommen ble tilbragt på fotballbanen, og i tillegg pleide Christoffer datainteressen hver gang anledningen bød seg. I tillegg har han alltid hatt teft og interesse for «business» og forretningsutvikling. Noe som viser igjen når en ser på hvem han omgås – og bor sammen med.

– Jeg bor i et hus på Vormedal sammen med kompisene mine, Gustav Rugtveit og Marius Fiskaaen. Det er en tomannsbolig som Gustav eier, der den ene delen leies av andre, forteller Christoffer.

De tre har vært venner i flere år, og har flere felles interesser. Marius er Christoffers kollega på Olaussens Metall, der han er ansatt som logistikkansavarlig, og Gustav Rugtveit har allerede gjort seg bemerket som eier og sjef i Enkon Varmepumper, samt gjennom utleiefirmaet «Easypeasy». Utleiefirmaet har også Christoffer Sternhoff på eierlisten.

– Vi deler visjon om å jobbe for å opparbeide oss frihet. Det handler ikke om å pensjonere seg i ung alder og bare ha late dager, men å kunne ha frihet til å styre sin egen hverdag. Frihet til å jobbe på spreng når en ønsker og det trengs, for så å kunne reise og gjøre det en ønsker.

I likhet med sin far, Kjell, er også Christoffer opptatt av samfunnsansvaret, og forteller at målet er å i enda større grad kunne gjøre som Kjell, å bidra til frivilligheten.

– Det er også en av godene når en har klart å komme dit jeg ønsker, nikker han.

Store ambisjoner

Målet er altså å bli stor på eiendom, lykkes på arbeidsplassen – med mulighet for å overta en dag, reise og oppleve masse – og være herre over eget liv.

– Helt klart. Vi er på god vei med Easypeasy allerede. Vi eier sju leiligheter og et næringsbygg som vi leier ut. Næringsbygget har begynt å fylles opp, vi har mange visninger og målet er naturligvis langtidskontrakter, forteller Christoffer.

Selv om tre unge menn i «kollektiv» gjerne oftest er synonymt med mest festligheter og mindre fokus, skiller kompisgjengen på Vormedal seg tydelig ut. Der er det struktur og ambisjoner som råder. Og til tider mye business-snakk.

– Vi er like og har likt fokus. Vi trives sammen og er opptatt av å skape noe større. Jeg føler vi er på god vei dit vi vil. Det eneste jeg må jobbe med før jeg føler jeg er helt der jeg ønsker er lakenskrekken min. Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er noe A-menneske, avslutter Christoffer Sternhoff lattermildt.

Privacy Preference Center