Bli kjent med Stina Birkeland på Olaussens Metall: – Elsker at jeg aldri blir utlært!

For ti år siden gikk Stina Birkeland inn dørene på Olaussens Metall. Siden har hun ikke sett seg tilbake.

– Det var meningen at jeg bare skulle være her noen måneder. Men så ble jeg lærling august samme året – og fullførte fagbrev i kontor og administrasjon tre år senere, forteller Stina blidt.

Alle trør til

For dem som kjenner til Olaussens Metall, har Stina både et kjent ansikt og en kjent stemme. Gjennom en travel arbeidshverdag er hun daglig i kontakt med en rekke kunder.

– Jeg kjenner de fleste godt, ja. Prater mye på telefonen og treffer selvsagt også enkelte, nikker 36-åringen.

Stillingsbeskrivelsen hennes innbefatter hovedsakelig salgssegmentet, men Stina har med årene blitt en klassisk «potet» i Olaussen-lokalene i Ørpetveitvegen på Raglamyr.

– Vi er ikke så mange ansatte, så da må vi også bidra der vi kan. Det er også noe av det jeg setter mest pris på med denne jobben, at ikke hver dag er lik. Det er givende å lære nye ting og utvikle seg. En blir med andre ord aldri utlært her, og det passer meg godt, forteller Stina, og trekker samtidig frem kollegaKåre Stenland, som tok henne under vingene de første årene.

Frihet og forventninger

Den lokale familiebedriften, Olaussens Metall omfatter handel og import, og har egen maskineringsavdeling. Hovedområdet er fremdeles bronse, og Olaussen kan skilte med det største bronselageret i Norge! Men bedriften leverer også strengstøpt støpejern og produserer ulike anoder.

Olaussens Metall-eventyret startet i 1928. Martin Olaussen etablerte bedriften, og sønnen Edgar overtok etter han. I 1965 inntok Martins barnebarn Egil Sternhoff sjefsstolen – og i dag er det Kjell Sternhoff som både er på eiersiden og sitter som daglig leder i OIaussens Metall.

– Jeg har kjent Kjell hele livet, da familiene våre har tilknytting til hverandre. Han er en sjef som gir de ansatte frihet ogmuligheter. Vi får alle følelsen av eierskap og ser verdien av å ta ansvar, det er fint, kommenterer Stina.

Samlet gjeng

Med utvikling, nye grep, satsing, optimisme og pågangsmot, har Kjell Sternhoff og den dyktige gjengen på Olaussen etablert seg som en av de mest stabile og innbringende familiebedriftene i regionen.

De ansatte blir stilt krav til, får tillit og føler på tilhørighet. Etter ti år, har Stina ingen planer om å forlate redet med det første.

– Vi har det fantastisk kjekt sammen. Og hver dag gjør jeg ting som jeg ikke hadde forventet å drive med. Jeg har virkelig lært å stå på egne ben, blitt løsningsorientert og utviklet meg disse årene i Olaussens Metall, og jeg stortrives med arbeidshverdagen min, sier Stina Birkeland.

Kjell Sternhoff på sin side, er en sjef som virkelig setter pris på sine ansatte. Og han er full av lovord når det kommer til Stina.

– Hva skulle jeg gjort uten henne? Hun holder meg i ørene, er til å stole på og er veldig verdifull for bedriften, nikker han.

Travel familiehverdag

Stina Birkeland er født og oppvokst i Haugesund. Tilbragte mye av fritiden på fotballbanen i barndommen og ungdomstiden. I starten spilte hun for Torvastad, så ble drakten gul og blå – og logoen sa Djerv 1919.

I dag bor Stina på Kvalavåg på Karmøy, der hennes bedre halvdel Arvid Bergtun er fra. De har tre barn; Hedda på 17, Lotta på 13 og Julian på 11 år. I tillegg har familien en firbent kjæledegge, Golden Retrieveren Alfred.

Til Stinas store glede har fotballiveren smittet over på avkommene.

– Ja, alle spiller fotball, og det er selvsagt veldig kjekt. Jeg var trener for Hedda sitt lag i fem år, men nå heier jeg fra sidelinja, forteller Stina.

Huset de nå bor i på Kvalavåg bygde de i 2016. I rolige omgivelser, med skolen like i nærheten og flere lekekamerater i nabolaget. En fin plass og vokse opp – rett og slett. Men det er en tid for alt, tenker Stina.

– Jeg vil hjem til Haugesund på sikt. Når minstemann, Julian, starter på videregående er nok tiden inne for å flytte på seg. Tanken på å kunne spasere til sentrum for en matbit og noe godt i glasset er fristende, smiler hun.

 

Gi og ta

På karrierefronten er Stina Birkeland nå enda bedre skodd. I 2022 fullførte hun nok en utdannelse, da hun tok fagbrev i salgsfaget. Erfaringen og kompetansen tar hun med seg i en travel – men også verdsatt fleksibel arbeidshverdag.

– Jeg er langt mer tilgjengelig enn de som jobber åtte til fire, men jeg har det også mer fleksibelt. Det er noe jeg stortrives med. Det handler hele tiden om å gi og ta. Når jeg vet at jeg i stor grad har muligheten til å styre min egen jobbhverdag, så gjør det meg ingenting å trø til i jula eller på kveldstid, sier 36-åringen.

Olaussens Metall, som opplever gode tider og la bak seg et svært godt år i 2023, oppbemanner for tiden, og er akkurat nå på utkikk etter en nye CNC-operatør,

– Jeg kan garantere at dette er en fantastisk arbeidsplass, og anbefaler selvsagt folk til å søke. Det er en klisje å si at «hver dag er en fest», men i vårt tilfelle så gjelder det faktisk, avslutter Stina Birkeland.

 

Privacy Preference Center