Anode-eventyret fortsetter for Olaussens Metall: – Fremtiden ser lovende ut, og vi er klare for alt!

De har travle dager på støperiet til Olaussens Metall for tiden. Det renner stadig inn bestillinger av anoder, fra landet over. Og familieselskapet er klart for enda flere oppdrag!

 

I disse miljødager, er besparelse av skrog og utstyr sterkt i fokus. Her kommer økt etterspørsel av anoder inn.

– Det merkes ja. Vi har det travelt for tiden, og hver uke kommer det inn flere bestillinger. Utrolig kjekt, sier eier og daglig leder ved Olaussens Metall, Kjell Sternhoff.

Gode markedsutsikter

Om det er anoder til verft, subseautstyr, skip, båter eller annet. Olaussens Metall har slått seg opp stort på anodeproduksjon, gjennom datterselskapet «Anodes» – og kan levere det meste.

– Helt klart. Vi får stadig inn nye og ofte større bestillinger, fra hele landet. Nå nylig produserte vi anoder i 50-kilosklassen. Slike oppdrag er spennende å få, og noe vi gleder oss til å få mere av, sier Sternhoff.

Anoder må til om en skal hindre slitasje og forringing av skrog og utstyr. Dermed er de også svært ettertraktet for tiden. Etter at Olaussens Metall for noen år siden bestemte seg for å satse på denne produksjonen, har de merket et solid løft på støperiet.

– Det er veldig kjekt å se at det er et så markant marked for anodeproduksjon, særlig her i vår region, nikker Kjell, og trekker frem alle de spennende planene vi vet vil bli realisert de nærmeste årene. Som havvindeventyret.

– Det er en utrolig spennende tid vi har foran oss. Haugalandet er klart for å ta en sentral rolle i fornybar- og havvindeventyret. Vi i Olaussen og Anodes, er klare for å levere det som trengs i både etableringsfasen og i årene som kommer.

Utover landegrensene

Det er store ting på gang i vår region, og som kjent har norske myndigheter lyst ut de to første havvindområdene. Sørlige Nordsjø II, der det skal brukes bunnfaste vindturbiner og Utsira Nord, der det skal utvikles flytende havvind. Fremtidens havvindteknologi er i anmarsj, og den lokale verdikjeden kan skimte lovende fremtidsutsikter.

– Det er viktig for oss å være synlige her. Næringen må vite at vi kan levere det som trengs innenfor anode-feltet. Og med tanke på fornybarfokuset, er det viktig å velge riktig korrosjonsbeskyttelse – slik at verdiene får lengst mulig levetid, kommenterer Sternhoff.

Uansett behov, kan altså Olaussens Metall levere det som trengs av anoder, tilpasset med den beskyttelsen som trengs til det tilmålte behov. Og de leverer også gledelig til utlandet.

– Det blir stadig flere møter, både andre steder i landet og utover landegrensene. Vi var for eksempel nylig på møter i Danmark, der det ser ut til å kunne skje spennende ting, nikker Sternhoff.

Kunden i fokus

Olaussens Metall har gjennom sine 95 år, tatt stolthet i å serve kundene innen kort tid, levere kvalitet – og ikke minst ta vare på dem som handler hos Olaussen. Fysiske kundemøter står fortsatt høyt i kurs.

– Vi er fortsatt mye på reis, for å ivareta både eksisterende og kommende kunder. Det er viktig for oss. Det er noe helt annet å forholde deg til noen i person og ikke bare på en skjerm, mener Kjell.

I tillegg er gjengen på Olaussen opptatt av å sørge for at det blir så kostnadseffektivt som mulig for kunden, og at en har miljø og bærekraft med seg i mente. Og, kanskje viktigst av alt; de sier aldri nei!

– Her får en alltid ja. Og jeg sier som jeg alltid gjør; mirakler utfører vi omgående. Det umulige tar bare litt lengre tid.

 

Privacy Preference Center